Artiklar

Artiklar

Klotgrill, Gasolgrill, Keramisk grill & smokers

För den som vill ta sitt grillande till nya nivåer och vill komma bort från dyra, miljöfarliga engångsgrillar finns det en stor mängd olika grillar att välja mellan.

Grillkol eller briketter – Vad ska man välja?

När det är dags att grilla har man, förutsatt att man använder sig av en klotgrill eller liknande, två alternativ att förhålla sig till vid valet av bränsle till sin glödbädd: grillkol eller briketter.

Vad ska man tända grillen med?

När man har sitt kött klart och grillen är laddad så har man en sak kvar, att tända grillen. Det finns en rad tändverktyg som man kan använda sig av. I denna artikel ska vi gå igenom två av de bästa metoderna, skorstenständare och elektrisk grilltändare samt också titta på varför man bör undvika tändvätska.

Grilla – Användbara grilltips

När det är dags för grillfest är det givetvis viktigt att man har en bra grill och än viktigare att man har kött av god kvalitet. Men som alla erfarna grillkockar gärna berättar för dig är det minst lika viktigt med ett erfaret handlag. Innan man slänger på köttet på grillen kan det vara bra att behärska några grundläggande tekniker.

Rökträ – En fantastisk smaksättare till grillat

För att skänka distinkt grillsmak till kött, fisk, fågel eller fågel brukar man använda sig av så kallat rökträ. Vilken sorts rökträ man väljer kan ha stor påverkan på smaken man får.

Vad är Sous vide och hur fungerar det med grillat?

Sous vide betyder ’under vakuum’ på franska och är en teknik för att tillaga mat under låga temperaturer. Tekniken innebär att råvaran vakuumförpackas för att sedan tillagas i ett vattenbad som håller en exakt temperatur.

Grilltermometer – Oumbärlig för en lyckad grillkväll

En bra grilltermometer är A och O för att lyckas vid grillen. Genom att använda sig av en termometer under sin grillning kan man hålla exakt kontroll på köttets temperatur och slipper gissa när det är klart.